Drag Vizitator!

Drag Vizitator! Te salutam! Dorim sa –ti lumineze viata comorile spirituale gasite pe acest blog.Fii un ganditor independent ! Nu doar sa te uiti, ci sa si vezi ! Nu crede tot ce se spune, mai bine cerceteaza. Iubeste-ti aproapele, ca pe tine insuti ! Nu fii suparacios, razbunator, iarta pe toti, si cere iertare, daca ai gresit.Cauta si gaseste-ti Fericirea in aceasta viata ! Fii dezinteresat ! Respecta cunoasterea straveche, inteleptii, gaseste-ti propriile radacini, deoarece doar asa poti trai o viata plina.Nu intoarce spatele la nimeni ! Traieste curat si in adevar ! Vezi si Cauta Unimea in Toate si in Toti ! Creaza Ordine in tine,si cu asta imprejurul tau si astfel in Lume ! Iubeste si respecta in tine, in semenii tai si in tot ce exista Constiinta Divina Nemuritoare si Spiritualitatea Cereasca ! Proclama Iubirea Divina, tu insuti sa fii Lumina, care lumineaza Viata !


duminică, 9 octombrie 2011

Alvin Toffler si-a anuntat predictiile

http://www.mediafax.ro/cultura-media/ce-ne-asteapta-in-urmatorii-40-de-ani-alvin-toffler-si-a-anuntat-predictiile-7499835/foto/#title

Alvin Toffler, nascut in 1928, este una dintre cele mai influente voci din domeniul afacerilor si din cel intelectual. Odata cu publicarea primei sale lucrari, "Socul viitorului", Toffler a creat o noua disciplina, futurologia, bazata pe studiul schimbarii si pe impactul pe care aceasta il are asupra afacerilor si culturii. Gratie lui Toffler, futurologia este considerata in prezent stiinta care defineste fortele si tendintele care modeleaza viitorul in economia actuala, bazata pe informatii.

Printre celelalte volume publicate de Alvin Toffler, devenite bestseller la scurt timp dupa publicare, se numara "Al Treilea Val", "Razboi si antirazboi", "Puterea in miscare" si, recent, "Crearea unei noi civilizatii".

Pe parcursul urmatorilor 40 de ani, femeile vor dispune de o putere de decizie fara precedent, migratia musulmana catre Occident se va amplifica, iar mersul la birou nu va mai fi de actualitate, sustine scriitorul si futurologul american Alvin Toffler.

Africa de Sud va beneficia de o crestere economica sustinuta, in timp ce Orientul Apropiat va deveni "un amestec de religii, miscari religioase si etnii", se afirma in studiul realizat de Toffler Associates, un cabinet de consultanta infiintat de scriitorul si futurologul american de succes Alvin Toffler, autorul celebrului roman "Socul viitorului", publicat in 1970.

In acelasi an, Alvin Toffler a declarat ca stiinta si tehnologia se vor dezvolta intr-un ritm atat de rapid, incat cei mai multi oameni nu vor putea sa "digere" acest aflux de informatii si vor fi tentati sa se "deconecteze" de la acest ritm de viata mult prea trepidant.

Multe dintre previziunile sale, referitoare la rapiditatea transmiterii de informatii, acceptarea mariajelor homosexuale si accelerarea ritmului de producere a catastrofelor ecologice, s-au adeverit in anii care au urmat.

Pentru urmatoarele patru decenii, Alvin Toffler afirma ca un numar tot mai mare de oameni isi vor cultiva propriile legume si isi vor produce singuri alimentele, pentru a depinde tot mai putin de marii producatori si distribuitori din industria alimentara.

Internetul de mare viteza va deveni o veritabila norma in domeniu, iar videoconferintele, devenite deja o practica curenta in zilele noastre, le vor permite angajatilor din viitor sa nu mai mearga la birou si sa lucreze din orice colt din lume.

Doar cateva tari vor mai fi considerate in viitor "state politienesti" - in principal Coreea de Nord si Iran .

China isi va consolida statutul de putere economica majora, se va alia cu Brazilia si cu India pentru a influenta ratele de schimb ale monedelor, dar si cu Venezuela si cu cateva state africane pentru a-si asigura necesarul energetic.

Statele Unite ale Americii vor depinde de China pentru a se aproviziona cu sapte metale rare, indispensabile pentru fabricarea unor bunuri de larg consum, dar si a unor dispozitive si produse specifice, precum radarele, armamentul, instalatiile eoliene si automobilele hibride.

Dezvoltarea unor forme alternative de energie va creea "perdanti intr-o lume post-hidrocarburi", precum Arabia Saudita, Iran, Irak, cateva state din zona Golfului Persic, dar si Rusia si Venezuela.

Crestinismul se va extinde in tarile din emisfera sudica, iar musulmanii vor emigra in numar mare catre tarile din Occident.

Schimbarile climatice vor genera o serie de conflicte, iar topirea ghetarilor va conduce la descoperirea unor noi zacaminte minerale si petroliere. Cresterea nivelului apelor marilor si oceanelor va provoca o deplasare masiva a populatiei din zonele de coasta.

Fenomenul de imbatranire a populatiei va conduce la cresterea de patru ori pe plan mondial a cheltuielilor totale cu pensiile si cu ingrijirile acordate persoanelor in varsta, iar sistemul american al asigurarilor de sanatate va inceta sa existe in forma sa actuala.

La randul lor, femeile vor ocupa tot mai multe posturi importante, procentul femeilor aflate in posturi de conducere urmand sa atinga un nivel de neimaginat in urma cu cativa ani.

Rapiditatea cu care vor fi transmise informatiile va determina omenirea sa intre in era "petabyte-ului", o unitate de masura de stocare si de putere informatica superioara deja mult uzitatului gigabyte; un HDD de 2000 PB permite stocarea culturii intregii omeniri de cand exista ea si pana azi.

Politica de cluster va continua si se va impune, urmand ca in perioada urmatoare sa existe grupuri de firme si nu concerne mari ca in momentul de fata.

Sursa de energie a viitorului va fi formata din:

- captarea si inmagazinarea energiei solare;

- utilizarea fisiunii nucleare;

- utilizarea energiei libere;

- utilizarea energiei vidului;

- utilizarea energiei magneto-gravitationale;

si va determina un nou tip de civilizatie, cu alte caracteristici decat cea actuala, definita drept civilizatia hidrocarburilor.

*** Sursa : http://www.mediafax.ro/cultura-media/ce-ne-asteapta-in-urmatorii-40-de-ani-alvin-toffler-si-a-anuntat-predictiile-7499835

Niciun comentariu: