Drag Vizitator!

Drag Vizitator! Te salutam! Dorim sa –ti lumineze viata comorile spirituale gasite pe acest blog.Fii un ganditor independent ! Nu doar sa te uiti, ci sa si vezi ! Nu crede tot ce se spune, mai bine cerceteaza. Iubeste-ti aproapele, ca pe tine insuti ! Nu fii suparacios, razbunator, iarta pe toti, si cere iertare, daca ai gresit.Cauta si gaseste-ti Fericirea in aceasta viata ! Fii dezinteresat ! Respecta cunoasterea straveche, inteleptii, gaseste-ti propriile radacini, deoarece doar asa poti trai o viata plina.Nu intoarce spatele la nimeni ! Traieste curat si in adevar ! Vezi si Cauta Unimea in Toate si in Toti ! Creaza Ordine in tine,si cu asta imprejurul tau si astfel in Lume ! Iubeste si respecta in tine, in semenii tai si in tot ce exista Constiinta Divina Nemuritoare si Spiritualitatea Cereasca ! Proclama Iubirea Divina, tu insuti sa fii Lumina, care lumineaza Viata !


luni, 12 martie 2012

Ochii unui inger


Ochii unui inger de Paul Elder


Credeti in ingeri, ghizi spirituali calatorii ale sufletului, clarvedere? Paul Elder nu credea –cel putin pana in clipa cand a avut trei experiente in preajma mortii. 
Deschideti o poarta spirituala catre Lumea Spiritelor
 Iata exact ce i s-a intamplat lui Paul Elder, ca urmare a unei experiente de moarte clinica, in jurul varstei de 41 de ani – i s-a deschis o poarta spirituala, iar viata sa obisnuita s-a schimbat fundamental. Totusi, viata lui Paul Elder nu a fost niciodata una obisnuita.
 Ca fost reporter de stiri la televiziune si primar al unui oras canadian, Elder castigase deja o recunoastere internationala. De acum, ca urmare a experientelor sale spirituale si a publicarii cartii, el va fi recunoscut ca un adevarat pionier si un sustinator fervent al studiului individual si stiintific al lumii spirituale care ne inconjoara.
 Dupa desele treceri prin poarta spirituala, Elder s-a intors cu o serie de revelatii uimitoare asupra naturii noastre adevarate si a scopului nostru in univers. O carte cuprinzatoare, inspirata si de mare importanta, Ochii unui inger descrie experiente de moarte clinica si de decorporalizare, intr-o maniera in care nu s-a mai facut pana acum. Fiind o poveste a sperantei si curajului, de natura sa schimbe, intr-o clipa, milioane de vieti, ea va oferi cititorilor unor carti de genul Conversatiilor cu Dumnezeu inspiratia de a-si crea propriile dialoguri cu propriile calauze spirituale si cu Dumnezeu.
IATA UN FRAGMENT DIN CARTE, referitor la ce anume gandeste Paul Elder, dupa ce s-a intalnit cu spiritual mamei lui:
 Unele dintre lucrurile pe care mi le spusese mama ma intrigasera. Oare chiar ne alcatuim un plan pentru vietile noastre, inainte sa existam ca trup fizic? Nu imi puteam imagina ca ea si-a ales modul de viata pe care-l indurase timp de 80 de ani. Legat de asta, daca as fi avut posibilitatea unei alegeri, de ce as fi ales unele circumstante ale copilariei mele? Cu siguranta trebuie sa fi existat un numar oarecare de optiuni mai usoare. De ce sa nu fi ales sa ma nasc intr-o familie bogata? Asta inseamna ca intr-adevar, nealegem parintii?
Dar despre copiii infometati, epuizati, pe care ii vedem adesea la televizor, din unele tari indepartate? De ce sa-si fi ales ei asemenea existente groaznice, in care sa moara de foame sau de boli, inainte sa ajunga la varsta de cinci ani?
Intrebarile erau nenumarate, posibilitatile coplesitoare. Din fericire, stiam unde sa merg pentru raspunsuri. Cu prima ocazie, il voi vizita pe Meldor.
… intr-o dimineata de sambata, Meldor a fost cel care a hotarat sa ia initiativa. Imi amintesc ca m-am trezit intr-o stare relaxata, ca de vis. Pe cand stateam intins pe pat, am inceput sa simt o furnicatura blanda pe frunte. De obicei, aceasta insemna ca cel de-al treilea ochi era pe cale sa se deschida. … el ma saluta.
„Buna dimineata, somnorosule. Esti gata pentru lectia de astazi?”
Parea atat de caraghios incat nu m-am putut abtine sa rad. … Meldor a lasat sa-i scape un mare oftat. „Baiete, in momente ca acesta sigur mi-e dor sa am un corp. Nu se compara nimic cu faptul de a rade pana te dor salele. Multumesc ca mi-ai adus aminte.” Dupa cateva momente de chicotit, el a revenit serios. „Deci asa, ai cateva intrebari si crezi ca eu am raspunsurile.”
„Nu sunt sigur ca exista raspunsuri la intrebarile mele”, am inceput, „dar cred ca daca cineva stie, acela esti tu”.
„Pai, nu stiu daca voi avea toate raspunsurile, dar cu siguranta voi incerca.”
„Vreau sa invat mai multe despre cum merg lucrurile in lumea spirituala”, am continuat. „Chiar decidem noi, inainte sa ajungem aici, tipul de viata pe care il vom avea si chiar si cum vom muri? Ne alegem proprii parinti? Noi ne stabilim propriile provocari care vor aparea? Cum functioneaza toate astea?”
„Aha, marea intrebare”, a raspuns Meldor. „Da, cred ca e ceva ce-ti putem spune.” Se aseza pe bolovan, meditand cum sa inceapa.
„Mai intai, dupa cum ti-am sugerat inainte, ar trebui sa stii ca tu si majoritatea fiintelor deja incarnate stiti majoritatea raspunsurilor la aceste intrebari. Nu e vorba de a invata aceste lucruri ci de reamintirea a ceva ce stii deja.
Cei mai multi dintre noi am plecat din lumea spirituala in viata fizica si inapoi, de multe, multe ori. De fiecare data cand ne intoarcem, amintirea originii noastre piere incet din constiinta. Pana cand copilul implineste sase ani, majoritatea amintirilor despre natura sa spirituala au fost filtrate de constiinta fizica, lasand o amprenta doar in subconstient si in suflet. Densitatea corpului fizic pune o restrictie uriasa asupra perceptiilor senzoriale ale spiritului. Pe masura ce copilul creste in dimensiuni si in constiinta fizica, genetica speciilor, cu puternicul sau instinct innascut de supravietuire, devine din ce in ce mai dominanta, iar amintirea realitatii sale spirituale descreste.
Profesorii nostri ne-au spus ca toti incepem prin a fi o parte a unei imense constiinte. Pentru a experimenta diversitatea si pentru a onora creatia perpetua, noi, ca parti ale Creatorului, suntem de acord sa devenim individuali si sa ne despartim de sursa. Facand aceasta, Totul, la care tu te referi ca Dumnezeu, experimenteaza el insusi, in forme si realitati infinite. Ca picaturile individuale de apa ale oceanului, suntem un tot unitar, plutind impreuna, ca parte a intregului ocean de constiinta. Asadar, ceea ce traim ca fiinte individuale, aparent izolati, este de fapt experimentat de catre Tot, la diverse nivele de intelegere si constiinta.
Dumnezeu, asa cum il intelegi tu, continua sa caute perfectiunea. Nu se odihneste niciodata, e in continua miscare, creatie si experimentare, prin toate aspectele energiei sale colosale. Ca parti individuale ale energiei Creatorului, noi cautam aceeasi perfectiune urmarita de catre Dumnezeu; adica sa devenim complet constienti, plutind si vibrand impreuna, ca o constiinta unica. Noi urmarim, ca parte din Dumnezeu, sa aducem fiecare aspect, fiecare suflet, catre dragostea perfecta a creatiei lui Dumnezeu.”
„Meldor”, l-am intrerupt, „cateva momente inainte te-ai referit la ceea ce profesorii vostri v-au invatat. Vrei sa spui ca aveti profesori?”
„Oh, sigur ca da. Cu totii avem profesori. Sunt multe, multe nivele de vibratie spirituala si infaptuire. Lumea fizica in care te afli tu acum este printre cele mai joase nivele de vibratie si constiinta. Pentru ca Pamantul are o natura fizica atat de densa, cu realitati dure, este unul din cele mai puternice nivele pentru a castiga experienta si o dezvoltare semnificativa. Planul pamantesc este o ocazie uriasa de crestere si avansare.
Fiecare suflet sau aspect al Totului continua intotdeauna sa lucreze catre nivele tot mai inalte de vibratie si intelegere. Dupa cum noi suntem toti intr-o realitate, este o dorinta naturala a tuturor sufletelor sa vrem doar binele pentru fiecare dintre celelalte suflete. Evolutia si avansarea fiecarui suflet individual este extrem de importanta, pentru sufletele din toate planurile de constiinta. Indiferent de nivelele de vibratie si de implinire pe care le atingem in mod individual, niciodata nu putem fi complet fericiti sau multumiti pana cand fiecare aspect al Totului nu a atins infaptuirea lui Dumnezeu si perfectiunea pe care noi o cautam.”
„Noi suntem supraveghetorii fratilor nostri”, adauga Meldor, „nu pentru ca trebuie sa fim sau pentru ca asa ni s-a spus, ci pentru ca asa vrem noi sa fim. Din acest motiv, din dragoste pura, neconditionata, multe suflete avansate ii asista voluntar pe altii, in inaintarea prin nivelele pe care ei insisi le-au asimilat deja. M-am bucurat de multi profesori si voi avea inca si mai multi.”
„Dar, daca eram deja in lumea spirituala inainte sa venim aici”, am intrebat, „de ce ne deranjam sa ne reincarnam intr-un corp fizic dens si greoi?”
„Cea mai mare oportunitate pe care o ofera lumea fizica este trairea emotiilor umane. Pentru aceste puternice instrumente de invatare, majoritatea sufletelor aleg sa se reincarneze si se reintorc mereu si mereu pe Pamant”.
„Ai spus ca majoritatea sufletelor aleg sa se reincarneze”, l-am intrerupt. „Vrei sa spui ca sunt suflete care nu o fac?”
„Oh, Cerule, da”, a explicat Meldor. „Miliarde de miliarde de suflete nu s-au reincarnat niciodata intr-o fiinta fizica, asa cum intelegi tu. Multe suflete aleg sa experimenteze si sa contribuie la Tot, in intregime sub forma spirituala. Fiecare suflet are libertatea completa sa contribuie la bunastarea constiintei colective, dupa cum considera potrivit.”
„Dar de ce un suflet ar fi atras de trairea emotiilor umane?”
„Hai sa o spun altfel”, explica Meldor. „In aceasta vibratie inalta, un spirit nu poate simti sau intelege, decat indirect, multele emotii puternice pe care le poate simti un spirit reincarnat. Fiind parte din Tot, un spirit din aceasta dimensiune, care nu s-a expus niciodata la reincarnari umane sau similare, nu e capabil in mod normal sa simta alte sentimente decat emotia iubirii. De exemplu, un spirit nu poate simti sau intelege emotii cum ar fi durerea, ura, frica, gelozia, sexualitatea sau pasiunea.
Cheia este cunoasterea obtinuta prin experienta. Unii dintre noi afirma ca pentru a sti si aprecia cu adevarat completa intelegere a iubirii, este necesar sa simti opusul sau, prin emotii ca frica sau ura. Provocarea si experimentarea acestor puternice emotii pot fi ca un magnet puternic, un drog aproape irezistibil pentru cei din lumea spirituala. Acestea sunt instrumente foarte puternice si captivante de invatare.
Dar, sa ma intorc la intrebarile tale de la inceput. Prin diferite reincarnari, sufletele dezvolta o prietenie speciala si legaturi cu anumite alte suflete. Ei invata rapid ca pot atinge rezultate mai bune cu ajutorul celuilalt si o experienta mai profunda de invatare. Astfel ca, sunt de acord sa se reintoarca impreuna, mereu si mereu, in mediul pamantesc, sa invete, sa evolueze si sa experimenteze. Adesea, ei isi schimba rolurile in vietile urmatoare. Intr-o viata, un suflet poate juca rolul unui parinte, doar ca sa se intoarca in urmatoarea viata drept copilul lui. Numeroase scenarii pot fi puse in fapt la nesfarsit, totul pentru experienta si acumularea de cunoastere. Experienta si cunoasterea sunt, la urma urmei, singurele lucruri pe care le poti lua cu tine cand parasesti lumea fizica.
Cand sufletele devin complicat de implicate in numeroase reincarnari succesive, invatarea poate fi imensa. Un grup sau o familie de suflete poate deveni implicata in planificarea provocarilor si a circumstantelor generale, pe care spera sa le experimenteze sau sa le depaseasca in urmatoarea viata. Lectiile si rolurile pe care ei sunt de acord sa le invete pot fi foarte dure in realitatile fizice de pe Pamant. Dar sufletul stie si intelege ca experienta in sine va fi ca un vis trecator, ca bataia unei gene in realitatea cosmica a timpului neliniar.
De asemenea, este un mare sacrificiu al anumitor sufletele, de a le ajuta pe altele sa-si indeplineasca lectiile alese. Ca si mama ta recenta de pe Pamant, ei pot accepta sa se puna in situatii dificile pe parcursul vietii, pentru a le facilita altora invatarea si experienta. Pentru acele suflete care doresc sa isi accelereze cresterea si avansarea spirituala, cautarea pentru experienta si cunoastere este uriasa.
Experienta umana este o lectie foarte puternica. Cu mici exceptii, cei care aleg sa se incarneze, isi parcurg drumul prin sute sau chiar mii de vieti. Vor experimenta atat corpuri de barbati cat si de femei. Majoritatea, la un moment dat, pot deveni de asemenea ucigasi, hoti si vagabonzi. Vor trai vieti de fericire si productivitate, ca si vieti pline de durere, disperare si esecuri umane. Intotdeauna cautand sa evolueze, un suflet poate castiga mult intr-o singura viata, doar ca sa cada in dizgratie in urmatoarea. Cararile sunt atat de multe si variate – la fel ca si numarul sufletelor participante.
Asa cum ai auzit si ai citit, sunt multi care se refera la experientele de viata, numindu-le karma. Ei se refera la karma ca la un sistem spiritual de justitie si echilibru. Cred ca daca un suflet s-a purtat rau, cauzand ranire sau chiar moarte altora, va fi fortat sa indure consecintele actiunilor sale si sa fie amendat. Nu este neaparat adevarat. Nimeni nu este fortat sa faca nimic.
Din punct de vedere fizic, karma poate purta atat conotatii pozitive, cat si negative. Dar, in sens mai larg, spiritual, nu e nici buna nici rea. Este doar experienta. De exemplu, societatile umane pot judeca actiunile unor suflete drept provocarea karmei negative sau rea, cand un anumit rau a fost facut cuiva. Dar daca acel suflet a fost de acord sa faca actul, aparent crud, pentru a ajuta un alt suflet in experienta sa de invatare si dezvoltare? In realitate, o fapta judecata de societatea umana drept cruda si daunatoare, de fapt a fost un mare sacrificiu din partea sufletului ce a indeplinit-o. Sufletul poate ca a fost de acord sa le ofere altora o lectie si o experienta, acceptand faptul ca va starni mania si pedeapsa impusa de legile omenesti.
Dar te rog sa nu interpretezi gresit mesajul meu de aici. Aceste legi, care tin cont de actiunile oamenilor in societatea umana, sunt foarte necesare pentru ordinea si bunastarea lumii fizice. In lumea spirituala, compensatiile si pedepsele nu sunt necesare. Responsabilitatea pentru actiuni este deja acceptata de catre sufletele in curs de dezvoltare.
De exemplu: un suflet, care a trait o viata ca un barbat afemeiat crud si violent, poate foarte bine sa aleaga sa se reintoarca intr-o viata ulterioara, ca o femeie care poate deveni victima unui abuz. Dar, sa ne intelegem foarte bine: un suflet prins in cicluri de abuzator sau abuzat, nu trebuie sa accepte aceasta drept soarta, ci, mai degraba, sa se straduiasca sa domine si sa triumfe peste aceste lectii puternice. Sufletul invata si experimenteaza din ambele polaritati, iar roata lenta a cauzei si efectului in efortul omenesc isi continua mersul”
M-am gandit la alta intrebare. „Meldor, inteleg ca e posibil, ca doua sau mai multe suflete sa planifice o relatie prin nasterea drept copilul altui suflet, sau ca frati si surori. Dar, cum pot doua suflete sa planuiasca sa se intalneasca si sa devina implicate ca sot si sotie? Avand libertatea alegerii data de parintii lor si fiind implicate multe variabile, cum oare pot spera sa depaseasca uriasele sanse impotriva regasirii lor reciproce?”
„Pai”, zambi Meldor, „aici intervenim noi. Fiecare suflet care alege sa se incarneze in lumea fizica are ajutorul uneia sau mai multor fiinte, care il ghideaza sau il ajuta in atingerea scopurilor sale. De asemenea, ghizii si alte ajutoare lucreaza impreuna in aceasta dimensiune, pentru a ajuta individual sufletele cu lectiile pe care ei spera sa le indeplineasca. Acest lucru nu este deloc inofensiv – si, cu siguranta, nu exista nici o garantie ca scopul urmarit va fi atins. Chiar si suflete reincarnate, intotdeauna au o libertate a alegerii care poate nega posibilitatile, dar puterea indrumarii poate fi destul de mare.
De obicei, indrumarea apare in mici, aproape nedetectabile cai subliminale. Un gand simplu sau o idee iti pot veni in minte, facandu-te sa mergi pe o anumita strada sau sa mergi intr-un anume magazin, unde e posibil sa intalnesti un anume suflet sau ocazie, destinata sa iti fie de ajutor. De asemenea, indrumarea poate implica lucrul cu oameni care nu au nici o legatura, provocandu-i sa faca o anumita actiune care sa conduca la aducerea celor doua suflete impreuna. Posibilitatile si circumstantele sunt fara de sfarsit. Este o munca placuta, foarte interesanta.”
„Iisuse”, l-am intrerupt, „este uimitor. Niciodata nu m-am gandit la aceasta, in acest fel. Cu siguranta ca s-ar imbunatati posibilitatile pentru aproape orice, daca voi, cei din Lumea de Dincolo, va hotarati ca vreti sa se intample ceva”.
„Pai, nu e chiar asa”, rase Meldor. „Noi nu am face nimic pentru a interfera cu scopurile sau dorintele unui suflet. Dar trebuie sa intelegi ca ajutorul nostru poate servi la realizarea a ceva ce poate fi considerat de societatea umana drept rau sau distructiv. Daca un suflet vrea, de exemplu, sa experimenteze o tragedie in urma careia trupul sau mintea sa-i fie handicapate, vom ajuta de asemenea ca circumstantele pentru ca accidentul sa aiba loc.
Realizam ca din perspectiva fizica a omului, poate parea de necrezut sau crud ca cineva ar ajuta la ceea ce poate parea un ghinion sau o tragedie inutila. Dar, din perspectiva spirituala, doar corpul fizic temporar este afectat in mod negativ. Sufletul este imbogatit si intarit de acea experienta.
Vei fi poate surprins sa stii ca multe, multe suflete aleg in mod voluntar sa se incarneze nascandu-se deformati sau handicapati, sau sa devina handicapati din cauza unui accident sau boala intr-un anumit moment al vietii. Exista o lista de asteptare a sufletelor ce-si ofera dragostea si energia experientei in sine, sau pentru ajutorarea altora in experienta lor. Din punctul de vedere al provocarii, oportunitatea de crestere spirituala si dezvoltare poate fi semnificativa, nu doar pentru cei handicapati, dar si pentru parinti, rude apropiate si cei carora le pasa.”
Din mintea mea tasneau noi intrebari si idei. Eram pe punctul sa pun alta intrebare in legatura cu relatia dintre ghizi si persoanele iubite, cand radioul desteptator a pornit atat de brusc, incat m-a ridicat in pat. Frustrat, m-am sculat pentru a incepe o noua zi.
Eram uimit de unele informatii si idei pe care mi le impartasise Meldor. Chiar daca citisem cateva carti care incercau sa explice cum merg lucrurile in Lumea de Dincolo, niciodata nu le acordasem prea multa credibilitate. Acum era diferit. Meldor imi plantase o samanta in minte. Am inceput sa realizez cat de putin ma cunosteam si cat de putin cunosteam lumea din jurul meu.

Niciun comentariu: