Drag Vizitator!

Drag Vizitator! Te salutam! Dorim sa –ti lumineze viata comorile spirituale gasite pe acest blog.Fii un ganditor independent ! Nu doar sa te uiti, ci sa si vezi ! Nu crede tot ce se spune, mai bine cerceteaza. Iubeste-ti aproapele, ca pe tine insuti ! Nu fii suparacios, razbunator, iarta pe toti, si cere iertare, daca ai gresit.Cauta si gaseste-ti Fericirea in aceasta viata ! Fii dezinteresat ! Respecta cunoasterea straveche, inteleptii, gaseste-ti propriile radacini, deoarece doar asa poti trai o viata plina.Nu intoarce spatele la nimeni ! Traieste curat si in adevar ! Vezi si Cauta Unimea in Toate si in Toti ! Creaza Ordine in tine,si cu asta imprejurul tau si astfel in Lume ! Iubeste si respecta in tine, in semenii tai si in tot ce exista Constiinta Divina Nemuritoare si Spiritualitatea Cereasca ! Proclama Iubirea Divina, tu insuti sa fii Lumina, care lumineaza Viata !


miercuri, 28 februarie 2018

Detoxifierea Ayurvedica

Mulți oameni isi promit de Anul Nou să piardă în greutate, să faca mai multe exercitii sau să mănânce o dietă sănătoasă, dar, potrivit cercetărilor de la Statistic Brain Research Institute , doar 9% au reușit să-și atingă obiectivele. Unul dintre motivele pentru care atât de mulți oameni isi abandonează planul este pentru că încearcă să facă prea multe schimbări dintr-o data, devenind imediat copleșiți și frustrați.
O alternativă puternică la această abordare de "totul sau nimic" începe cu pasi mici și treptat, cu schimbari progresive pentru a crea un stil de viață care cultivă sănătatea și bunăstarea. Vă recomand să începeți cu o detoxifiere ayurvedică delicată de trei zile pe care o puteți face acasă - un weekend extins pentru a vă hrăni mintea, corpul și spiritul.

Ce sunt toxinele?
Conform sistemului de vindecare al Ayurvedei, starea voastra naturala este sanatatea, echilibrul si fericirea. O toxină este tot ce intră în corpul tău-minte și interferează cu starea ta naturală, creând dezechilibre care, în timp, pot duce la boală. Există multe tipuri de toxine pe care le puteți impartii în două mari surse:
Toxinele fizice găsite în alimente, produse personale și de uz casnic, aer, apă și alte elemente ale mediului înconjurător
Toxinele emoționale , cum ar fi modele negative de gândire și credințe, auto-critică, stres cronic și experiențe dureroase pe care nu le-ați digerat complet
Ayurveda recomandă detoxifierea în mod regulat pentru a elimina toxinele și pentru a vă întoarce la starea de sănătate și bunăstare înnăscută. În timp ce o detoxifierea ayurvedică completă durează adesea câteva săptămâni, efectuarea unei detoxifiere de trei zile vă va oferi în continuare multe beneficii, trezind capacitatea corpului dvs. la reînnoire și autoreglare.


Iată câteva instrucțiuni pentru a vă crea propria detoxifiere de trei zile, care poate facilita eliberarea toxinelor de către organism, optimizează căile de detoxifiere ale organismului și inversează unele dintre efectele stresului cronic.

1. Fixați o dată pentru a vă implementa intenția

Detoxifierea dvs. de trei zile va necesita o pregatire si o planificare, deci incepeti prin programarea timpului atat pentru pregatirea dvs cat si pentru detoxifierea in sine. Ideal ar fi sa va retrageti pe o perioadă de trei zile când nu veți lucra, astfel încât să aveti timp pentru odihnă și întinerire. De exemplu, va puteți lua angajamentul de a vă începe detoxifierea în dimineața zilei de sâmbătă și să o finalizați luni seara.

2. Mâncați o dietă simplificată

Simplificând dieta dvs. veti permite organismului să-și redirecționeze energiile spre mobilizarea și eliberarea toxinelor acumulate. Potrivit Ayurveda, unele alimente sunt mai ușor de digerat decât altele și sunt preferate atunci când efectuați o detoxifiere. În general, alimentele care provin din regnul vegetal, sunt recoltate proaspăt și au un conținut scăzut de calorii sunt mai detoxifiabile decât cele care provin de la animale, sunt ambalate și sunt bogate în calorii.

Alimente ușor de digerat care susțin detoxifierea
Supă de linte
Kitchari (vezi reteta de mai jos)
Supe de legume usoare
Fierte sau sote broccoli, morcovi, dovlecei, sparanghel, varza de Bruxelles, varza si sfecla
Verdeturi fierte usor, cum ar fi spanacul, sfeclă elvetiana si frunze de sfecla
Orez Basmati, quinoa, mei și orz
Condimente, cum ar fi ghimbir, chimen, coriandru și fenicul
Semințe de in, semințe de susan, semințe de floarea-soarelui și semințe de dovleac
Merele și perele pe aburi; gatite caise, prune și smochine
Fructe proaspete - zmeură, mure și afine



Alimente nerecomandate în timpul detoxificării
Produsele de origine animală și lactate (untul limpezit doar în cantități mici)
Zahăr rafinat și produse din făină
Conserve, alimente procesate sau cele incalzite la cuptorul cu microunde
Produse alimentare fermentate, inclusiv muraturi și oțet
Alimente reci și crude
Mancare prajita
Alcool
Cofeină
Ciocolată
Deoarece digestia este mai puternică atunci când soarele este mai strălucitor, este mai bine să vă mâncați masa mai generoasa la prânz și să aveți o cină redusa, ușoară, cum ar fi supa de legume.

Reteta pentru Kitchari
Consistența acestei mancari de orez și leguminoase ar trebui să fie moale, ca un terci de ovăz.
Ingrediente
1 cană de fasole mung nefiartă
½ ceasca de orez de basmati nefiert(clatiti cu apa pana cand apa devine clara)
1 lingură de ghee (se poate înlocui cu ulei de susan)
1 lingură de rădăcină de ghimbir proaspăt rasă sau 1 linguriță de praf de ghimbir uscat
2 frunze de dafin
1 lingurita de seminte de mustar negru, chimen si praf de curcuma
Opțional: ½ linguriță fiecare pulbere de coriandru, fenicul și semințele de schinduf
6 cesti de apa
½ lingurita de sare (sare rosie sau sare roz de Himalaya este cea mai buna)
Opțional: 1 frunză de cilantru proaspăt mărunțită
Instrucțiuni
Clătiți boabele mung până când apa devine clara. Fierbeti boabele de mung la în 4 cesti de apă și apoi opriți fierberea. Se lasă să se odihnească timp de 1 până la 2 ore în apa fiartă, apoi se scurge și se clătește.
Se încălzește o oală mare pe foc mic și se adaugă ghee sau ulei de susan, urmat de toate mirodeniile (cu excepția frunzei de dafin) și se coace timp de câteva minute, amestecând constant. Această prăjire va spori aroma. Aveti grija sa nu se arda condimentele! Adăugați boabele de mung și orez și amestecați din nou.
Adăugați apă și frunze de dafin și creșteți căldura focului. Aduceți la fiert și fierbeți timp de 10 minute. Puneti focul pe minim, acoperiți și fierbeti până când fasolea și orezul devin moi (aproximativ 30-40 de minute).
Adăugați frunze de cilantro ca o garnitură chiar înainte de servire, dacă doriți. Adăugați sare la gust.


3. Includeți cele 6 gusturi la fiecare masă

În timpul dezintoxicării, asigurați-vă că includeți cele șase gusturi (dulce, sărat, acru, picant, amar și astringent) în fiecare masă pentru a vă asigura că consumați o dietă echilibrată și satisfăcătoare.
Prin încorporarea celor șase gusturi, veți obține toate substanțele nutritive de care are nevoie corpul dvs. și veți diminua orice pofta pentru alimente nesănătoase.

4. Beți proaspat, apă pură și ceai de ghimbir


Pe timpul detoxifierii, este esențial să stați hidratat pentru a elimina toxinele și deșeurile din sistemul vostru. Beti cel puțin 2500 ml pahare de apă filtrată zilnic. Ayurveda recomandă ceaiul de ghimbir pentru a ajuta la purificarea corpului și la stimularea sistemului digestiv. Puteți bea mai multe cești pe zi, daca este tolerat. Pentru cei al căror tip de corp Ayurvedic este Pitta, ceaiul de ghimbir puternic, care este încălzit, poate duce la simptome precum iritația și senzații de arsură. Ei pot dilua ceaiul cu apă, pot bea mai puțin ceai sau pot bea apă pur și simplu.

Rețetă pentru ceai de ghimbir
Ceaiul de ghimbir va ajuta la purificarea corpului și la stimularea sistemului digestiv.
ingrediente
Rădăcină de ghimbir necuratat
Apa fierbinte
Miere organică brută (opțional)
Menta tocata (opțional)
Felii de lamaie (opțional)
Instrucțiuni
Pentru a face o ceașcă de ceai, puneți aproximativ o linguriță de rădăcină de ghimbir nedecojit tocat într-o ceașcă de apă fierbinte. Lăsați sa se opareasca timp de 2 minute. Strecurati sau lăsați ghimbirul să se așeze pe fundul paharului.
Pentru a face un litru de ceai de ghimbir, tocati o bucata de ghimbir de 6cm. Așezați într-un vas de 2 sau 3 litri cu un litru de apă purificată. Aduceți apa doar la fierbere și reduceți căldura la foc. Lăsați ceaiul să stea timp de 15 minute.
Strângeți bucățile de ghimbir și puneți ceaiul într-o sticlă termos sau depozitați într-un borcan de sticlă. Reîncălziti ceaiul după cum este necesar. Încercați să vă îndulciți ceaiul cu miere organică brută și felii de menta tocată sau lamaie (opțional).


5. Lubrifiați tractul digestiv

Olearea internă este procesul de introducere a uleiurilor sănătoase în tractul digestiv pentru a începe eliminarea blândă și pentru a facilita eliberarea de toxine solubile în grăsimi, precum și pentru a stimula eliberarea sărurilor biliare care ne ajută să eliminăm colesterolul și excesul de estrogeni prin tractul gastrointestinal. Potrivit Ayurvedei, olearea (ingestia de uleiuri) vă ajută să slăbiți și să eliminați toxinele, de asemenea cunoscute sub numele de ama.
O modalitate de a furniza uleiuri interne, împreună cu fibre sănătoase, este printr-o combinație de semințe de susan și stafide. Iată ce trebuie să faceți:

Reteta pentru Oleatie
ingrediente
1/4 cana de seminte de susan
1/4 cana de stafide aurite
Instrucțiuni
Se amestecă semințele de susan și stafidele. Luați o linguriță de amestec cu o oră înainte de fiecare masă sau două ore după fiecare masă.
Sfat: Dacă aveți probleme cu digestia semințelor, încercați să luați o jumatate de lingurita de ulei de seminte de susan, împreună cu trei sau patru stafide, de trei ori pe zi. O altă opțiune este să luați o linguriță de tahini (semințe de susan) și aproximativ șase stafide, de trei ori pe zi.


6. Bucurați-vă de Auto-Masaj zilnic

În fiecare zi de detoxifiere (și, în mod ideal, în fiecare zi după detoxifiere) rasfatati-va cu un auto-masaj ayurvedic folosind uleiuri terapeutice aromaterapeutice. Masajul obișnuit și atingerea iubitoare detoxifiază țesuturile organismului, sporesc circulația, calmează mintea și sporesc funcția imună - și se simte fericită. Puteți dori, de asemenea, să obțineți un masaj profesionist într-un spa de wellness sau centru de vindecare ayurvedica ( nu stiu cate sunt in RO).

7. Eliminarea toxinelor prin transpiratie

Exercitiul este o piatra de temelie intr-un program de dezintoxicare. Căldura crescută și transpirația generată prin exercițiu ajută la purificarea și detoxificarea corpului. În fiecare zi, intenționează să te angajezi în cel puțin 20 de minute de activitate aerobă care este suficient de viguroasă pentru a lăsa un strat ușor de transpirație pe piele. Puteți face, de asemenea, băi calde sau saună ,sau cameră de aburi pentru a încuraja eliminarea toxinelor prin piele.

8. Opriți electronicele și hrăniți-vă spiritul



În timpul dezintoxicării, profitați de ocazia pentru a vă retrage din fluxul de energie și de informații care pot crea toxine emoționale în corpul-minte. Vizionarea excesivă a TV-ului, orele de web surfing, filme triller și vizionarea de știri și implicarea compulsivă în mediile sociale pot să vă diminueze energia și bunăstarea. Eliminați sau cel puțin reduceți consumul mijloacelor electronice și în schimb, participati la activități care vă îngrijește simțurile și vă întăresc vitalitatea.
Iată câteva alternative:
Citiți o carte inspiratoare.
Ascultați muzică înălțătoare.
Petreceți timp în aer liber - faceți o excursie pe jos, faceți o plimbare cu bicicleta sau simțiți picioarele goale pe pământ.
Practicati yoga.
Respirați profund și conștient.
Vizitați un muzeu sau o galerie de artă.
Faceti un masaj.
Gândiți-vă la simțuri ca portaluri prin care ingerați materiile prime ale lumii și creați imaginea realității. Sănătatea voastra depinde de intrarea pozitivă a celor cinci simțuri, la fel de mult ca și în ceea ce privește ingerarea alimentelor. Ceea ce vă hrănește sufletul, vă hrănește corpul. Aveți grijă să căutați momente de bucurie și frumusețe, care sunt daruri pe care simțurile le oferă în mod continuu.


9. Meditează

Meditația este vehiculul perfect pentru întinerirea corpului, a minții și a spiritului. Prin însăși natura sa, meditația vă duce la locul liniștit din interiorul vostru și lucrează gentil pentru a stopa răspunsul stresului la luptă-sau-zbor. Corpul nostru fizic reacționează la stresul permanent prin crearea unor modificări fiziologice care dăunează organismului și accelerează îmbătrânirea. Stresul prelungit vă poate face să vă îmbolnăviți și să accelerați procesul de îmbătrânire. În timpul răspunsului la stres, inima voastra bate mai repede, crește tensiunea arterială, respirația devine superficială, crește nivelul de zahăr din sânge și sistemul imunitar este suprimat.
Prin conștientizarea odihnitoare a meditației, este posibilă liniștea și purificarea minții și calmarea răspunsului la stres. Pe scurt, meditația este o modalitate foarte importantă de a purifica și de a liniști mintea, întinerind astfel corpul.

Dacă întâmpinați dificultăți în meditația și experimentati multe gânduri, agitație sau plictiseală, nu vă descurajați. Aceasta înseamnă că eliberați stresul. Păstrați o atitudine neutră față de gânduri și reveniți ușor la concentrarea respirației sau mantrei. Cu cât vă concentrați mai mult atenția asupra unei singure focalizări în timpul meditației, cu atât mai mult distragerea va scădea. Când începeți să meditați în mod regulat, veți începe să observați că gândurile și sentimentele care s-ar fi putut construi în interiorul vostru sunt eliberate ușor și ajungeți la locul liniștit care a fost întotdeauna acolo, așteptându-vă - locul pur de conștientizare. Acolo veți experimenta pacea, vindecarea și întinerirea adevărată.
Dacă sunteți nou în meditație, încercați tehnica So Um de mai jos pentru a începe practica. Amintiți-vă să nu forțați nimic și permiteți respirației să se miște ușor și gentil. Nu inhalați profund sau nu vă rețineți respirația, doar respirați normal. După ce ați practicat această meditație, ați putea dori să învățați un proces mai specific și personalizat printr-un instructor de meditație certificat.
    Alegeti un loc unde nu veti fi deranjat. Stați pe un scaun sau pe podea, folosind pături și perne pentru a vă face cât se poate de confortabil.
  • Închideți ochii și pentru câteva momente observati-va fluxul inspiratiei si expirației.
  • Acum, respirați lent și adânc prin nas, gândindu-vă sau repetând în tăcere cuvântul So.
  • Apoi, expirați încet prin nas în timp ce repetați în tăcere cuvântul Hum. Continuați să permiteți respirației să curgă ușor, repetând în tăcere So. . . Hum . . . cu fiecare intrare și ieșire a respirației.
  • Ori de câte ori atenția dvs. se îndreaptă spre gândurile din mintea voastră, sunete in mediul dvs. sau senzații în corpul vostru, reveniți cu ușurință la respirație, repetând în tăcere So. . . Hum.
  • Faceți acest proces timp de câteva minute atunci când începeți pentru prima oară, construind treptat până la o jumătate de oră. Doar respirați ușor și fără efort, fără a încerca să vă concentrați. Când timpul s-a terminat, stați cu ochii închiși ușor, luați o clipă pentru a vă odihni în liniște și tăcere. Când ieșiți din meditația voastră, veți purta un pic de tăcere și liniște în toate activitățile zilnice.

10. Creați un program zilnic

Stabiliți un program de activități pe care să urmați în timpul dezintoxicării, pentru a facilita sa stati pe drumul cel bun și bucurați-vă de experiență. De exemplu:
Dimineaţă:
Meditatie
Extensie ușoară sau yoga
Auto-masaj
Mic dejun cald cum ar fi ceai de ghimbir cu cereale fierte sau cereale cu lapte de migdale (nu uitați să mâncați amestecul de semințe de susan cu o oră înainte de fiecare masă sau două ore după)
Dupa amiaza:
Masă principală la prânz
Faceți o plimbare de 10 până la 15 minute după prânz pentru a ajuta la digestie
Angajați-va în exerciții care ajută la generarea de transpirație sau mergeti la o saună
Meditati
Seară:
Cina ușoară
Plimbare scurta
Citește ceva inspirational
Baie calda
Reflectați în jurnal
Fiți în pat la ora 10:00pm
Pe măsură ce va creați programul,achiziționați consumabilele sau echipamentul necesar de care aveți nevoie. Mergeti la magazinul local de alimente naturale pentru a vă face stocul de alimente sănătoase. Cumpărați ingredientele pentru mesele delicioase sănătoase pe care le veți pregăti.

După Detoxifiere

La sfârșitul detoxificării de trei zile, este important să treceți ușor prin introducerea treptată a alimentelor mai complexe în dieta dvs., cum ar fi carnea și produsele lactate. Fiți atenți la modul în care vă simțiți atunci când încercați din nou aceste alimente - puteți descoperi că corpul dvs. nu vrea sau nu are nevoie de unele dintre alimentele pe care sunteți obișnuiți să le consumați și se simte mai bine fără ele.
Puteți utiliza aceasta detoxifiere de trei zile în mod regulat pentru a elimina toxinele și pentru a vă echilibra corpul.



PS.

Am urmat cursul Programul Perfect Health: Stilul de viață ayurvedic si sunt certificat ca instructor Perfect Health .M-am înscris pentru că am avut o foame interioară pentru a ști mai multe și pentru a dezvolta practici meditative și ayurvedice puternice în viața mea, pe care le-aș putea modela altora. Am plecat cu un nivel complet nou de înțelegere a ceea ce trebuie să fac pentru a-mi ține propriul corp în echilibru și încrederea de ai conduce pe alții în acest stil de viață - plus, prietenii neașteptate profunde cu sufletele asemănătoare pe care le-am întâlnit pe drum. 



<*toate drepturile rezervate*>

Niciun comentariu: